Noen karriere i Russland går opp

FootballHD representerer de ti mest kjente utlendingene som har spilt i Russland, og nå forlot uten jobb.

10 legionærer som har spilt i RPL, som nå er uten klubb. Det er ikke en hemmelighet at i moderne realiteter er det ikke lett å bygge et vellykket fotballprosjekt på noen homegrown fotballspillere. De fleste klubber i verden inviterer invitere utlendinger til sine ranger, som ikke bare kan øke nivået på laget, men også bringe noe nytt og spesielt inn i det – noe som ikke er typisk for spillet av lokale talenter. Den russiske Premier League er ikke noe unntak – dets deltakende lag tiltrekker også aktivt legionærer til sine ranger. Antallet i dagens mesterskap er 148, hvilket er 36,5% av det totale antall spillere som erklæres av klubber for sesongen.

Noen karriere i Russland går opp, noen, tvert imot, men mange utlendinger forblir fortsatt i vårt minne. Om lag ti spillere som vi ikke har hatt tid til å glemme, og som nå vandrer rundt fotballmarkedet på jakt etter en ny jobb, uten å ha en kontrakt med noen klubb, og vil bli diskutert.

Emmanuel Emenike, Nigeria, 31

I RPL spilte Spartak. Han spilte 42 kamper i ligaen, skiller seg med 21 mål og 6 assistenter.

Emenike begynte sin karriere i Europa i Tyrkia. Det var derfra, fra Fenerbahce-leiren, sommeren 2011, for 10 millioner euro, flyttet den nigerianske til Spartak. I rekkene til “rød-hvitt” ble Emenike husket for sitt effektive og lyse spill. Denne fotballspilleren kunne ikke forveksles med noen, og han var virkelig glad for multimillion-hæren til Spartak-fans. I august 2013 ønsket Fenerbahce imidlertid å returnere angriperen, og tilbyr Muscovites for overføringen av 13 millioner euro. Avtalen fant sted, men for tiden som Emmanuel viste, var det ikke den beste løsningen.

Fra “Fenerbahce” forlot Emenike sommeren 2017 for 2,5 millioner euro i “Olympiacos”. Sist sesong viste seg å være mislykket for ham – han tilbrakte den første delen i leiren til den greske grandeen, og ble deretter leid ut til Las Palmas, hvor han ikke spilte en eneste kamp i det hele tatt. I juli mottok Emenike status som en friagent, som han ikke har disponert for øyeblikket.