Vinner eller NBA? Palestinske basketballspillere ville elske enda mer: fred

Gasol, en av de største personlighetene i basketball, som nylig lyste i EM, NBA-stjernen. Denne 204 cm høy opprinnelig fra Ramallah på Vestbredden, eller representant for Palestina, nå sjokkert over det asiatiske mesterskapet.

Og hvis du snakker om NBA, ville det også gjerne en gang på vei. “Da jeg var liten sa han ønsket å bli en basketballspiller, alle bare blunket,” Sakakini fortalte Guardian. “Og de leverte: Du vet det, ja! Det er ingen palestinsk basketballspiller, men jeg klamret seg til drømmen. ”

En møtte ham. Sakakini siste tre år som spiller i Kina, og i Changsha, for tiden på Asian Cup bryter bettors billetter.For første gang i historien gikk Palestina gjennom den kontinentale eliten, invadert stabile spillere i VM fra Filippinene, og bekreftet deretter Kuwaits videre seier i gruppen. Sensation! Sakakini samlet 35 poeng og 19 returer for to dueller. Enda bedre ble ledet av Jamal Abu-Shamala, en amerikansk innfødt med sin far fra Gaza, hvis representasjon ble formidlet av Sakakini; Abu-Shamala visste ikke engang at Palestina hadde sitt lag til da.

“Sani er vår motor.Nå sier han alle andre: Det kan håndteres på dette kan du forbedre, “sier amerikanske trener John Steele, sjef benker palestinerne at personen omtalt som apolitiske mannen:” Da jeg kom til klubben, fortalte jeg spillerne: Ikke fokuser på det du hater, men heller på hva du gjør. ”

Mens den israelsk-palestinske konflikten intrikat og forenkle eller kutte i ren god og ren ondskap fornærmende sport ville (kanskje) kan være en vei ut av situasjonen forbedre.Sakakini snakker heller ikke mye om barndommen sin; “Det var tøft,” fortalte han journalister – fordi basketball talent bodde 30 miles fra Tel Aviv og den lokale legendariske Maccabi klubben, men engasjementet i det skyldtes Politikk bort for mange og mange lysår. “Situasjonen er komplisert, men sport kan ha makt til å forandre ting,” Sakakini håper, “jeg vil gjerne bo i et mer åpent land.Når folk kan komme se på basketball og bruke penger får gå selv business. ”

Det er betydelige begrenser muligheter til å reise er for palestinske idrettsutøvere (og publikum) om de største begrensninger.

teamet rundt en karismatisk leder i Kina tror på seg selv og andre premier Sakakini håper det vil legge merke til, og andre agenter er nødvendig for å virkelig skje før NBA. Og da? Fremfor alt at av sporten, Vise enda mer grunnleggende metyl og drømmer.

“Jeg ønsker å leve i fred,” uttaler den største Sakakini. “Denne konflikten er ikke for oss; Hvis det fortsetter, vil vi alle dø. Hvis du vil leve 60, 70 eller 80 år, vil du ha fred, nyte livet, være en lykkelig person.Jeg vil ha det også. ”

Kanskje den asiatiske mesterskapet bare starte noe enda større enn” bare “å vinne.