Indians vinner World Series Game 1 mot Cubs som Kluber setter strikeout rekord

Stammekande Corey Kluber, CYU-prisvinneren 2014, holdt Cubs-smadene av basen, og varte i den syvende inningen. Det tillot indianer-lederen Terry Francona å komme inn i sin sterke bullpen senere i kampen, for å holde Chicago-spillere fra å komme ut foran noen av Cleveland pitchers.

Og for å legge til strangeness av spillet , var indianerne i stand til å gjøre akkurat nok til å slå av Cubs stjernekule Jon Lester å ta åpningsspillet. Lester var en stjerne i løpet av det siste året, med den tidligere Boston Red Sox-krukken som går 19-5 for Cubs. Men han ga opp to løp i den første inningen og satte laget sitt tilbake fra begynnelsen.Kluber, som gikk 18-9 i år, utviste å slå ut åtte Cubs i de tre første inningsene – en rekord i World Series. “Når Kluber går bra, er det ikke andre kasser som han med bevegelsen av ballen hans, og han viste det i kveld veldig klart,” sa Francona etter kampen. Det var en merkelig kveld for Cleveland, som byens NBA-lag, Cavaliers, åpnet sin sesong med en feiring av tittelen de vant denne sommeren borte. Det var byens første sportstittel siden 1964, og legger noe press på indianerne som kjemper mot et Cubs-lag som de fleste pundits tror vil dominere sine amerikanske liga-kolleger.

Men på mange måter var det et typisk spill for indianerne i år.Enda en gang spilte Francona sine vanlige ledelsesmessige optimale valg: Få seks anelseinnganger ut av sin startkanne, og drei deretter spillet over til stjernestoppene fra bullpen.

Andrew Miller reiste igjen spillet, trekke tilbake Cubs i den syvende og åttende innings før du slår spillet over til indianere nærmere Cody Allen. Miller ble anskaffet av indianerne i juli fra New York Yankees, og Francona har brukt ham på en rekke måter å dominere i forskjellige innings ut av bullpen. Hans siste slag var Cubs utpekt hitter Kyle Schwarber i den åttende inning, og Miller slo ham ut med menn på første og tredje baser.

Miller var absolutt ikke dominerende, men han passet perfekt inn i hva Francona ønsket.Cubs har en veldig kraftig gruppe batter, men indianerne kaste holdt dem fra å dominere. Chicago ble ikke bare holdt til bare seks treff, de så sjelden ut som scoring.

Selvfølgelig behøvde indianerne fortsatt å score og flertallet av løpene deres kom fra en usannsynlig kilde. Roberto Perez, en fangst som ikke var kjent for sin makt, gjorde en solo homer i den fjerde og satte spillet utenfor rekkevidde ved å hamre en tre-rak rakett til venstrefelt i den åttende for å sette stammen opp 6-0.

Men uansett Cubs historie, er deres leder Joe Maddon trygg på at laget hans kan se frem til den nærmeste fremtid. “De spilte veldig bra i kveld. Men jeg har ingen reell bekymring, fordi det er det første spillet, og vi har det bra. Jeg har tillit til gutta våre, “sa Maddon etterpå.Med en langt sterkere mengde krukker enn indianerne, kan han godt bevises riktig.