MLS weekend forhåndsvisning: hva New York Times fikk feil om amerikansk fotballkultur

Dessverre virket det ikke helt slik. Kangs essay var stilig skrevet, men det var ikke 6000 ord dypt dykk inn i den indre driften av en spirende fotballkultur; heller, det var basert på hans erfaringer med å besøke CenturyLink Field for å se Sounders i sommer, og fra en nøye lesning av Among the Thugs, den amerikanske forfatteren Bill Bufords ganske pustfrie konto om å tilbringe tid med fotballhooligans i England på 1980-tallet. Boken ble utgitt i 1990.

Kang misnøye med det han så i Seattle, syntes å være todelt.En, som ved å peke på europeiske fotballtollene – chifrene, tifosene, slåttene av trommer – grupper som Seattles Emerald City Supporters, implisitt tilkrevde sexisme og rasisme av de europeiske fans som pionerer den kulturen; og to, at ved å låne fra Europa, og ikke si, Sør-Amerika, er Latino-fans ekskludert, noe som gjør amerikanske fotballstadioner hvitere, mer mannlige og mindre tolerante. “Spredningen av Europhilic amerikansk fotballkultur utelukker mye av befolkningen til amerikanske fotballfans, en sunn del av dem er latinamerikanske innvandrere,” skrev Kang.

Brikken forårsaket en forutsigbar storm på sosiale medier. Den overblåste overskriften hjalp ikke, selvfølgelig, men grepene fra fotballfans var mange.Det var ikke representativt, sa de; det ble dårlig rapportert; hvordan kan du gjøre slike generaliseringer basert på å gå til ett enkelt spill? Kang ble avskediget som noen skaper forvirring for det, og mange MLS-fans var virkelig opprørt.

MLS-kommissær Don Garber var også, og han ga Times begge fatene. “Det ble dårlig rapportert, faktisk feil og uansvarlig, med mangel på noen undersøkelser,” sa kommisjonæren i Seattle på en toppmøte på tirsdag. “Oppriktig, noe som dette burde aldri se dagens lys. Dette var ikke noen blogg. Dette var New York Times. De vet bedre. Dette er bare ikke representativt for god journalistikk. Det på ingen måte gjenspeiler supporterkulturen i vår liga, eller demografien til våre supportere.Jeg var helt forbløffet over artikkelen. “Tim Howard gjerne tilbake i MLS etter mer enn et tiår unna Les mer

Garber fortsatte:” Jeg leste en artikkel som det, og jeg er bare så skuffet over mangel på profesjonalitet, mangel på forskning og hensynsløshet av det. Ingen intervjuet noen fra Sounders. Ingen intervjuet noen fra ligaen. Det var bare dårlig journalistikk. “Som kommisjonær er det naturlig at Garber skal forsvare sine bestanddeler; bare fordi Garber ikke likte artikkelen, gjør det ikke nødvendigvis ubrukelig. I tillegg er det tydeligvis noen gyldige spørsmål som oppstår i stykket som fotball i Amerika trenger å tenke på. Har MLS, bevisst eller ellers, klart å skape et todelt støttesystem? Er amerikansk fotball nok til å hindre rasisme og sexisme?Er noen minoritetsvifter utelatt?

Men den grunnleggende premissen virket forvirrende, minst sagt. Kan vi virkelig trekke en sammenheng mellom engelske og russiske hooligans som har en kamp i Euro 2016, og Seattle-supportere synger en merkelig og ganske cringeworthy sang om å skyte noen? Er Latino fotballkultur – som har sin andel av hooliganisme og fordommer – perfekt? Er det ærlig sant at fordi NBC sender Premier League og ikke Liga MX, har amerikansk fotball et problem med rasisme? Har MLS virkelig utelukket Latino-fans? Virkeligheten antyder et rungende nei. Men Kang fikk kanskje ett element riktig: hvis Sounders-fans virkelig sang i engelsk aksenter, må det stoppes – og snart. THSeattle forberede seg på Cascadia Cup-sammenstøt ved å spyle Dallas

Rolig gammel liga, MLS, er det ikke?The Sounders gikk inn i onsdagens kamp mot bordspillet FC Dallas på en 4-spills winless stripe, etter å ha scoret bare 14 mål hele sesongen, en liga lav. Så, selvfølgelig, hva skjedde? En 5-0 Sounders dunker av ligaens beste side. Clint Dempsey, Andreas Ivanschitz, Jordan Morris, Joevin Jones, og Cristian Roldan alle funnet veien til scorecartet og paced Seattle til blowout resultatet. Selv Dempseys røde kort ødela ikke moroa. Hvilken bedre måte å forberede seg på deres derby mot Timbers på søndag, et spill som blir fjernsynt nasjonalt på Fox.Facebook Twitter Pinterest Seattle thrashed FC Dallas 5-0.

Seattle-lederen Sigi Schmid sa at et resultat som det hadde vært i offing. “Vi har følt at hvis vi fikk et mål, så ville flomgatene åpne opp,” sa Schmid. “De åpnet for oss i dag. Jeg er veldig glad for gruppen i garderoben fordi de holdt kurset, og de fortsatte å tro på seg selv og de fikk en god seier i kveld. “Dempsey vil bli suspendert for kampen søndag, og utelatelsen av Seattles stjernemann kunne vise seg å være avgjørende, spesielt hvis Diego Valeri passer igjen for Portland. Timbers plukket opp en 1-1-tegning mot Montreal onsdag, men det burde nok vært mer.Vertskapet hadde flere sjanser til å legge til på Jack McInerney’s åpner, og så på at Ignacio Piatti utjevnte for Impact etter en serie heldige ricochets. Interessant, dommeren Allen Chapman etter at spillet innrømmet at han burde ha sendt Piatti av for en stygg lunge på Alvas Powell, som bare ble straffet med gul på banen.

Treneren Caleb Porter var phlegmatic: “Til slutt Jeg kan ikke utsette guttenes innsats. Noen ganger får du ikke tre poeng. Det skjer. Noen ganger kan du ikke finne den lille magien. Noen ganger kan du ikke bryte et lag ned som sitter som de gjorde. Det er ikke verdens ende, men vi er ikke fornøyd med det. “Denne brennende affære

Siste gang disse to lagene møttes – i løpet av forrige måneds US Open Cup-runde på 16 – trener fra begge sider var kastet ut.Siden da har Red Bulls mistet, bundet og vunnet i ligaen. En seier mot Philadelphia kombinert med et NYC FC-tap ville se at de gikk like på poeng med sine New York-rivaler. En solid 2-0-seier mot Orlando City midt på uka snappet en to-kamps scoreless-strikke inkludert et flott frispark av Felipe. Facebook Twitter Pinterest

På samme kveld spilte Philly en 0-0-vennlig mot Crystal Palace hvor unions akademiker, Derrick Jones, gjorde sin senior debut som en halvtids-erstatning. Den 6 ft 4-midtbanespilleren imponerte i hans 45 minutters handling. “Han gjorde det bra i kveld,” sa Jim Curtin etter kampen. “Du ser kvalitet som er der…å gjøre det mot Crystal Palace var et darn-bra første skritt, og jeg tror at Derrick er trending i riktig retning. “

En seier til Philadelphia i helgen kan se at de går øverst på Eastern Conference når de står overfor New England neste onsdag i kvartfinalen i US Open Cup. Det er en travel tid for begge lagene, og stillingene kan drastisk endres i de neste to fjorten dager. LMEMontreal og New York City kjemper for å klatre og holde seg på toppen av bordet. De nåværende østlige lederne, NYC FC, har kommet opp med en imponerende løp av spill, og de har mest definitivt forbedret under Patrick Vieira. Frank Lampard scorer, Jack Harrison blomstrer og David Villa leder ligaen med 12 mål. Deres kamp mot Sporting Kansas City brøt dem imidlertid tilbake til virkeligheten og snapped deres franchise-beste fire-spill vinnende strikke.Denne mot Montreal er viktig for to grunner. Først er den svake østkonferansen en ekstremt tett affære, da bare åtte poeng skiller topp og siste avspillingssted. Et tap for New York City blandet med andre resultater som går mot dem, kunne se at de mistet sitt første grep. For det andre, hvis denne klubben har vist oss noe denne sesongen, er det at det trives på momentum. Etter å ha vunnet sin første kamp i sesongen tilbake i mars mot Chicago, kunne de ikke kjøpe seier da de ikke klarte å få tre poeng for syv rette kamper.Etter det har alle vinnerne kommet i tre og tre skritt.

Montreal, i mellomtiden, reddet et poeng i Portland på onsdag kveld, takket være et mål av den fantastiske Ignacio Piatti (som sannsynligvis burde ha sett en rød tidligere i kampen på grunn av en studs-up takle på Alvas Powell) og etter to spill på veien, kan kanadiene ikke vente å komme tilbake til bakken. Mauro Biellos menn har bare mistet en gang hjemme, og da de bare er fire poeng bak NYC FC (med to kamper i hånd), vil de bruke denne fixturen som en god sjanse til å virkelig gå for det. Byen skal imidlertid være godt uthvilt da de ikke spilte i løpet av uken, og en gruppe som tungt stoler på eldre talent trenger ytterligere gjenopprettingstid. En god kamp venter på søndag ettermiddag.Kan Dallas gjenopprette seg fra midten av uka-katastrofen? Etter en katastrofal onsdag kveld, kommer FC Dallas hjem for å komme tilbake til vinnende måter. Før 5-0 tap mot Seattle var Dallas på en fire-vinnende strikk i alle konkurranser. Til tross for å miste det spillet mot Sounders, er Oscar Parejas lag fortsatt topp på Western Conference med 37 poeng. Problemet er imidlertid at de har spilt flere spill enn de tre lagene under dem, og Colorado, som er på andre plass, har tre kamper i hånden.

Dallas trenger virkelig å fortsette å vinne som konkurransedyktig vest forlater lite pusteplass. Den gode nyheten er at onsdagens tap var virkelig en sjanse for Pareja å hvile sine sentrale spillere, og han forstår at den fysisk krevende tidsplanen noen ganger kan være for mye.Så han vil ta tapet hvis det betyr at han kan hjelpe noen av hans sentrale spillere å komme seg. Michael Barrios, Fabian Castillo og Maximiliano Urruti hadde ikke en full 90.

“Vi trengte å velge i kveld. Vi har et spill på tre dager hjemme, og vi kom nettopp fra San Jose, “sa Pareja etter kampen. “Vi har et Open Cup-spill midt i neste uke, og det er en viktig turnering for oss, og etter det har vi Colorado unna.”

Jeg er ikke sikker på om Chicago har den luksusen. Når man sitter andre fra bunnen, trenger midwest-franchisen noen poeng på tavlen. På en mer positiv tone har de spilt de minste spillene i ligaen, slik at muligheten for å klatre bordet er tydelig der, spesielt med det faktum at de bare er fem poeng av det siste avspillingsstedet med to spill i hånden.En seier mot Sporting Kansas City så nykommeren Michael De Leeuw scorer sitt første mål i ligaen, og hjelper Veljko Paunovićs lag å oppnå sin tredje seier i de fire siste kampene i alle konkurranser. Et foruroligende tegn fortsatt lingers: Chicago finner det vanskelig å holde ballen. Mot Sporting hadde de 32% besittelse og hadde bare to skudd gjennom hele spillet.

Det vil være interessant å se hvordan de nærmer seg denne. LME