Odds over 5 i denne tabellen er ikke fornuftig å vurdere

Fordeler for spilleren

Det europeiske handikapet lar deg satse med en ekstra betingelse, noe som betyr at det blir vanskeligere å gjette utfallet av kampen. I konfrontasjon av like motstandere er det ikke lønnsomt, men hvis det er en klar utenforstående og favoritt, kan du ganske godt øke satsingen odds bonus, og risikoen øker ikke. Dette brukes av avanserte spillere som setter pris på enhver risikofri økning i odds.

Europeisk handicapeksempel

Fra tabellen over koeffisienter kan man se at Portugal – en favoritt. Hvis du legger fordeler til det ved hjelp av oddsen, er seieren garantert – så koeffisienten synker til 1.07. Handikap mot Portugal returnerer laget til kampen og gir en liten fordel for Tsjekkia: koeffisienten varierer fra 1,25 til 1,75, avhengig av hjelpen du er villig til å gi tsjekkerne.

Odds over 5 i denne tabellen er ikke fornuftig å vurdere. De er ikke realistiske. For å velge riktig retning for handicap, må du se på lagene før kampen, lese et par anmeldelser norsk casinoguide og bli kjent med statistikken om effektiviteten til nylige møter.
Forskjell fra asiatisk handicap

Asiatisk handikap er også et virtuelt handikap for et av teamene. Mer informasjon om typer asiatiske handikap og deres beregningsmetoder finner du i denne artikkelen.
Det er flere viktige forskjeller:

Filosofien om europeiske handikap er litt enklere. De er alltid hele. Det er lett å forestille seg fordelen med ett helt mål. Asiatiske handikap kan være ikke-heltall online betting, dobbelt, negativt. Det krever litt mer fantasi å føle dem. Likevel forblir den dype betydningen hos begge artene den samme.
Europeiske handikap endrer ikke antall mulige utfall for en hendelse. Hvis du uten et handikap kan satse på tre utfall, kan du med handikappet gjøre nøyaktig det samme. I asiatiske handikap er kanskje ikke funksjonshemningen fullstendig, noe som utelukker muligheten for uavgjort.