World Cup fantastiske øyeblikk: Italia sjokkert av Sør-Korea i 2002

Tre dager tidligere hadde Janich vært en del av Italia-siden som tapte 1-0 til Nord-Korea på Ayresome Park – krasj ut av VM i prosessen. Flau og frykt for en tilbakeslag fra støttespillere, gjorde administratorer sitt beste for å skjule planer for reisen hjem. I tillegg til å skyve lagets returfly tilbake til den mest antisosiale timen som var mulig, nektet de å avsløre hvilken by de ville lande inn i. På en eller annen måte fant fansen seg fortsatt. Hundre ventet i Genova, bevæpnet med nok råtten frukt å gå rundt. Spillerne ble jaget ut av flyplassen og hadde deres lagbuss forfulgt i flere miles nedover veien. Mange, inkludert Janich, ville aldri spille for Italia igjen.

Nederlaget ga et varig inntrykk på den nasjonale bevisstheten.Ca. 36 år senere, da Italia ble kastet mot Sør-Korea på VM i 2002, følte pressreaksjonen visceral. “Det er sportens kamp av Caporetto, Italias Vietnam”, skrev Emanuela Audisio i La Repubblica før kampen. “Bare å si ordet” Korea “er et mareritt i seg selv.”

Og det var i ferd med å bli mye verre. En fortelling om to ledere

Italia brakte en eksepsjonell tropp til verdensmesterskapet i 2002, co-hosted av Sør-Korea og Japan. Foran, som Alessandro Del Piero, Christian Vieri, Francesco Totti og Pippo Inzaghi var alt i deres beste. Så var midt-tilbake-paringen av Fabio Cannavaro og Alessandro Nesta. Kaptein Paolo Maldini var en av kun to spillere i troppen over 30 år.Bak dem var alt Gigi Buffon, den dyreste målvakten på planeten. World Cup fantastiske øyeblikk: Patrick Battiston mister tennene Les mer

De fleste av disse spillerne hadde vært involvert i Italias løp til finalen i Europa Championships to år tidligere. Slått av Frankrike på et ekstra “gullmål” etter å ha kastet bort en 90-minutters ledelse, hadde Azzurri likevel frikjent seg godt. Men deres leder, Dino Zoff, fanget alle på vakt ved å trekke seg kort tid etterpå, opprørt av kritikken han hadde mottatt fra Milan-eieren Silvio Berlusconi.

Zoff ble erstattet av Giovanni Trapattoni, en mann med syv Serie A-titler , to UEFA-kopper, en europeisk cup og til og med en Bundesliga-triumf på sitt CV. Men de fleste suksessene var oppnådd mer enn ti år tidligere.Mange trodde at hans ultra-defensive taktikk var utdatert, selv etter at Italia seilte gjennom World Cup-kvalifiseringen uten et enkelt nederlag.

Sør-Koreas leder også delte mening. Guus Hiddink hadde kommet med et stort rykte i 2000, men de første resultatene var underwhelming. Et 5-0-nederlag til Frankrike i 2001-konfederasjonskampen drev panikk. Teamet hans avsluttet den turneringen på gruppespillet, til tross for å vinne begge sine resterende to armaturer.

Følgende års Gold Cup var enda verre. Deltakende som gjestnasjon i Concacaf-turneringen, mistet Sør-Korea tre av sine fem kamper og trakk de to andre. De sluttet på en eller annen måte til semifinalen etter å ha slått Mexico på straffer, men ingen hjemme ble lurt.Koreanske aviser spekulerte på at Hiddink kunne miste jobben sin før verdensmesterskapet begynte. Sign up to The Recap, vår ukentlige e-post av redaktørens valg.

Dette var ikke bare et spørsmål om resultater. I et land der alder og erfaring alltid hadde vært privilegert, gled hollmannens strenge meritokrati noen mennesker opp på feil måte. Hiddink forbød sine spillere å sitte sammen i aldersgrupper, som de hadde gjort tidligere. Ungdom ble oppfordret til å uttrykke seg på og utenfor banen, i stedet for å vise respekt for de eldste.

Hans private liv økte også øyenbrynene. Hiddink, en ugift mann i midten av 50-tallet, gikk ut på datoer med kjæresten Elizabeth og førte henne med til Amerika for gullkupen – handlinger som fornærmet en del av Sørkorsas sosialt konservative befolkning.Som Jere Longman ville skrive i New York Times: “I et land der det anses å være verdig å passere den årlige ferien for mer arbeid, syntes Hiddink å ha for mye moro.” Men lederen var ikke den eneste som nyter seg etter at VM var påbegynt. Sør-Korea åpnet sin turnering med en overbevisende 2-0 seier over Polen, og fulgte det med uavgjort 1-1 mot USA. En uavgjort i deres siste kamp mot Portugal ville være nok til å se Sør-Korea til siste 16 år. Hiddinks lag gikk en bedre, vunnet 1-0 og eliminert sine motstandere fra konkurransen. Facebook Twitter Pinterest sørkoreanske fans på sin tegning med USA. Fotograf: David Longstreath / AP

Italia fremgang var helt mindre rolig.Etter å ha slått Ecuador 2-0 i sin første gruppespill, dro Azzurri 2-1 til Kroatia og trakk 1-1 med Mexico, knapt skrapet gjennom til utslagningsfasen. Trapattonis taktikk ble stilt spørsmål. Lederen hakket og endret oppstillingen hans, og sliter med å gjøre det beste ut av sine mange alternativer oppe. World Cup fantastiske øyeblikk: Frank Rijkaard og Rudi Völler | Barry Glendenning Les mer

Men italienske støttespillere var angrepet av dommernes avgjørelser som hadde gått mot sitt lag. Mellom sine to kamper mot Kroatia og Mexico hadde Italia fire mål som ikke ble godkjent. Minst tre av dem så ut som uriktige samtaler.

Konspirasjonsteorier florerte.Mistillighet til autoritet er vanlig i Italia, så mye at det er enda et ord for å forklare det. “Dietrologia” – som i utgangspunktet omtaler “bak-ism” – refererer til troen på at den offisielle forklaringen for et hvilket som helst sett av hendelser er nesten alltid feil.

Så mens Fifa insisterte på at Italia hadde vært utsatt for enkel menneskelig feil, antok nasjonens tilhørere ellers. I stedet spekulerte de at Sepp Blatter var å forfølge en slags vendetta – kanskje som et middel til å straffe deres landsmann Antonio Matarrese, som hadde slått sammen med sveitserne før han gikk av sin stilling som visepresident i styret tidligere i år.

Slike påstander ble selvfølgelig aldri bevist.Men en hel tanker full av drivstoff vil bli kastet på brannen av det som skjedde neste i Daejeon. “1966 ‘

Azzurris belønning for å fullføre som løpere i gruppe G var et siste 16 sammenstøt med l,[[ada3e175a78fd330c6e6b2d5633ba5a8South Korea.,Mens den italienske pressen skjelvet, oppdaget vertsnasjonen i minner om deres naboeres 1966 suksess. l,[[ada3e175a78fd330c6e6b2d5633ba5a8North and South Korea might be separate and hostile political entities but when it came to World Cup history, the sense of patriotism was shared.

That much was reflected in the pre-game choreography by Korea’s fans at Daejeon Worldl,[[ada3e175a78fd330c6e6b2d5633ba5a8Cup Stadium.Da de to lagene dukket opp på banen før sparken, holdt supporterne røde og hvite kort som stavet ut ordene “Again 1966”. World Cup fantastiske øyeblikk: El Salvador ydmyket i Spania | Paul Doyle Les mer

Pak Doo Ik, Nordkoreas målskuespiller i den berømte seieren over Italia, så på TV. Han hadde hilst Sør på hele turneringen i 2002, og denne dagen ville ikke være annerledes. Noen få måneder senere fortalte han Guardian at Hiddinks lag hadde “gitt stolthet til hele vår nasjon”.

Men kunne de virkelig overvinne dette tungt fanserte Italia-laget? Det var grunner til å være optimistiske – ikke minst det faktum at Azzurri manglet begge startbacken, med Nesta skadet og Cannavaro suspendert. Likevel var ikke alle overbevist om det.Den sørkoreanske regjeringen gikk ut av deres måte å temperere forventninger og utstedte offisielle merknader før kampen der de oppfordret fansen til å oppføre seg på en verdig måte hvis resultatet gikk imot dem.

Hverken de eller noen andre ellers kunne jeg ha forestilt meg hva som ville komme neste. Fra det øyeblikket spillet begynte, var det klart at Sør-Korea hadde tenkt å gå tå-til-tå med sine motstandere – nektet å bli overvunnet. Løpet sitt lag i 3-4-3, hadde Hiddink sine angripere presset Italias forsvarere ubarmhjertet, mens midtbanen hans skutt ballen ut til flankene ved enhver anledning, og lanserte kontinuerlige overgrep. Facebook Twitter Pinterest Sørkoreanske støttespillere holder opp tegn som presser ‘Again 1966’ med referanse til Nordkoreas seier over Italia.Foto: Choi Jae-Ku / EPA

Etter bare fire minutter vant Sør-Korea en straff, da Christian Panucci trakk Seol Ki-hyeon i boksen. Men de kunne ikke få mest mulig ut av sin mulighet. Publikum stønnet da Buffon klaget bort Ahn Jung-hwan’s spot-spark. I stedet tok Italia ledelsen, Vieri drev hjem en nær-post header midtveis gjennom første halvdel. Angrepsmannen presset en finger til leppene sine, skygget publikum, men hverken de eller deres lag var i noe humør for å legge seg tilbake. Sør-Korea fortsatte å spille sitt eget spill, og funnet mer og mer plass da motstanderne trakk seg tilbake til stadig defensive posisjoner.

Til slutt fant vertene en utjevning, Seol Ki-hyeon, som tvang ballen hjem etter at Christian Panucci hadde snublet mens han forsøkte å håndtere et kryss.Stadionet brøt ut i feiringen.

Italia reagerte nesten umiddelbart, Vieri sprengte en Tommasi krysset bredt fra punkt-tom rekkevidde. Men Sør-Korea hadde sjanser også. Første Cha Du-ri tok Italias forsvarsvakt med et opportunistisk overheadspill som fløy rett på Buffon. Målvakten måtte da være så sterk som å skyve et lavt frispark fra Hwang Sun-hong i begynnelsen av ekstra tid for plutselig død.

To nasjoner stammer seg for straff, men ingen ville kreves. I stedet, i det 117. minutt, sendte Lee Young-pyo over et kryss fra Sørkors venstre flanke, rettet mot Ahn i midten.Til tross for å gi opp tre tommer i høyden til Maldini, stod anfalleren over over motstanderen for å få ballen i hjørnet av Buffons nett. Det var et øyeblikk som var bestemt for å gå ned i verdenscupens lore – Italia ble eliminert for en gang med et lag fra Korea. En rapportert tre millioner mennesker oversvømmet Seoul-gatene i en delirious feiring. Selv formannen for Nordkoreas fotballforbund, Ri Kwang-gun, skrev til sin sørkoreanske motpart som ga gratulerer. Facebook Twitter Pinterest Sør-Koreans feirer å levere ønske fra deres supportere.

Men det ville ikke være sint mob som ventet på Italias spillere da de rørte ned på Milanos Malpensa flyplass, og heller ikke noen rotte tomater å smette unna.I stedet tvert imot: noen få hundre autografjegere imot dem med applaus.

I øynene til den italienske offentligheten hadde deres lag ikke blitt slått i det hele tatt. l,[[ada3e175a78fd330c6e6b2d5633ba5a8Instead they had been robbed by a man named Byron Moreno, a portly referee from Ecuador.A man named Moreno

“LADRI” screamed the front page of Corriere dello Sport on the morning after the match, that word translatingl,[[ada3e175a78fd330c6e6b2d5633ba5a8simply to “THIEVES”.Gazzetta dello Sport gikk med “Vergogna!” – Italiensk for “Shame!” Selv de mer restriere Corriere della Sera var rasende. “Italia er blitt kastet ut av en skitten verdenscup hvor dommere og linjemenn blir brukt som hitmenn,” skrev Giorgio Tosatti inne i det papiret. “Ingen andre lag i hele verdensmesterskapet har hatt så mange urettferdigheter.” World Cup fantastiske øyeblikk: Josimar sjarmer verden i Mexico 86 | Rob Smyth Les mer

Det var heller ikke bare papirprat. Lignende påstander ble gjort av italienske statlige tjenestemenn, inkludert regjeringen Franco Frattini. “Dommeren var en skam, helt skandaløs,” sa han. “Jeg har aldri sett et spill som det. Det virket som om de bare satt rundt et bord og bestemte seg for å kaste oss ut. ”

Hva hadde provosert slike sterke reaksjoner?Moreno’s opptreden av kampen mellom Italia og Sør-Korea hadde sikkert vært mindre enn ideell, dommeren ser ut til å bli utmattet på et bestemt tidspunkt og sliter med å fortsette å spille videre. Men Italiens største klager revolusjonerte rundt to spesielle hendelser i ekstra tid. Først kom et uberettiget rødt kort til Francesco Totti, som ble mottatt sin andre gule etter å ha gått ned under en utfordring fra Song Chong-gug i eske. Moreno trakk litt bak handlingen, og anså at angriperen hadde dykket, da det faktisk var kontakt mellom de to spillerne. Det har kanskje ikke vært en straff – Song tok også ballen – men det var heller ikke en simulering.

Moment senere ble Damiano Tommasi flagget for offside når han var ren på mål. Igjen viste repetisjoner at dette hadde vært en dårlig beslutning.Facebook Twitter Pinterest Italias spillere gir jakt til en ubeskrivelig Byron Moreno, hvis forhold til landet bare begynte.

Utover disse to egregious avgjørelsene var alt litt mindre klart. Den italienske utgaven av Vice-magasinet revidert semifinalen denne måneden, og gjennomgikk Morenos prestasjon.Skribent Daniele Manusia kom til den konklusjonen at de første reaksjonene på dette spillet sannsynligvis var overblown.

“Jeg må si at jeg ikke fant mye å miste i Moreno’s ytelse,” skrev han. “Jeg har sett mange offside-samtaler som den som er gitt mot Tommasi (og dessuten, det avhenger av linjemannens flagg, ikke Moreno), mens avsenningen av Totti virket som en stor feil, men ikke en forutsatt en…Moreno syntes å få ting rett med feil på midtbanen og i faresonen, så vel som med hans gule kort før den andre [for Totti]. “Manusia påpekte at både Totti og Vieri hadde vært skyldige på forskjellige poeng å heve armene sine i ansiktene til Sørkoreas spillere, og at Moreno kunne ha sendt enten en spiller av hvis han virkelig hadde tenkt å fikse denne kampen.Så igjen, kan en annen dommer også ha produsert et rødt kort for Choi Jin-cheuls tofasede utfordring på Gianluca Zambrotta, eller Kim Tae-unges albue på Del Piero. World Cup imponerende øyeblikk: Frankrike imploderer i Sør-Afrika | Philippe Auclair Les mer

I dette tilfellet er selv ettersyn ikke helt 20/20. Fans av begge lagene vil fortsette å se hva de vil se i slike hendelser, men konspirasjonsteoretikerne vokste sikkert i antall etter at Sør-Korea fulgte opp sin Italia-seier ved å slå Spania i en tilsvarende tvilsom kvartfinale fire dager senere.Den europeiske siden hadde to mål ugyldig og avsluttet med å miste på straffer.

Trøtt av rekkverk mot disse uendelige urettferdigheter, tok fansen seg til humor. “En gutt går inn i en sportsbutikk og ber om å kjøpe en Sør-Korea skjorte,” kjørte en populær vits i Italia den sommeren. “Sikkert,” sier selgeren bak disken. “Hvilken vil du ha, spillerens versjon eller dommeren?” “Moreno hadde ingen rolle i den spanske kampen, og han var heller ikke involvert i noen av Italias kamper mot Kroatia eller Mexico i gruppen scenen. Likevel ble han syndebukk for en turnering hvor selv Blatter innrømmet at det var for mange feil.

Ukens uke fortsatte Morenos legende å vokse.Hackles ble reist av rapporter at han hadde hatt en postturneringsferie i Amerika, før han flyr hjem til Ecuador og kjøpte en luksusbil. Han motvirket ved å fortelle italienske journalister at han hadde bodd i søsters hus i USA, og hevdet at kjøretøyet i spørsmålet ikke var noe mer enn en Corsa som han kjøpte for $ 10 000 – mindre enn halvparten av hans offisielle FIFA World Cup-avgift.

Moreno gikk videre og insisterte på at han ikke hadde gjort en eneste feil under Sør-Koreas seier over Italia, og utfordret dem som ville anklage ham om matchfesting for å komme videre og “vise bevis”. “Aldri i min karriere har noen noen gang nærmet meg [om den slags ting],” sa han. “Ikke i Ecuador, og ikke hvor som helst i utlandet heller. Jeg håper at ingen prøver det.Jeg kunne bli voldelig. ”

VM-cupen hadde reist Morenos profil betydelig hjemmefra og da italienske reportere ble rammet av ham i september 2002, kjempet han for en stilling på bystyret i Ecuadors hovedstad , Quito. “Et rødt kort for korrupsjon og ineffektivitet” løp hans osteiske kampanjeslagord. Facebook Twitter Pinterest Tusenvis av sydkoreanske fans heier sitt lag i sentrale Seoul før de ser på seieren over Italia. Foto: Stringer / Korea / Reuters

Men den samme måneden ville han finne seg midt i en annen fotballkonkurranse, suspendert for 20 kamper av den ekvadorske føderasjonen over hans håndtering av en ligamatch mellom Liga de Quito og Barcelona Sporting Club.Ifølge rapporter på den tiden tillot han 13 minutters skade tid på slutten av kampen – der Quito scoret to ganger, falt en 4-3 seier.

Sensing deres mulighetsvindu, RAI TV inviterte Moreno over til Italia for et besøk. Statens kringkastere hadde truet med å saksøke FIFA for tap av inntjening i kølvandet på nederlaget til Sør-Korea, noe som tyder på at deres lands tidlige VM-utgang – forårsaket, etter deres mening, av inkompetent tjenestemann – hadde kostet dem millioner i reklameinntekter. / p>

Men nå slo de seg på en annen måte å bli jevn. I stedet for å gå etter Fifa, vil de istedenfor få Moreno til å tilbakebetale gjelden ved å bruke ham til å kjøre karakterer for deres nye komedieshow, Stupido Hotel. Enda bedre, de kunne gjøre narr av ham i prosessen.I løpet av en helt surrealistisk kveld, ville Moreno henge ut med scantily kledde dansere, engasjere seg i en stjernekonkurranse med José Altafini, og høre på studio-publikum bølle ut et kor om å skyve ham under et tog. Etterpå hadde han en bøtte med vann tippet over hodet.

Moreno ville vende tilbake til Italia ved et par ganger, hver gang handelen med en liten verdighet mot en annen lønnssjekk. I februar 2003 dukket han opp på Carnevale di Cento i Ferrara, hvor publikum dirret og hakkede før han pelset ham med egg. Senere samme år returnerte han til samme region for å tjene som gjestedommeren for finalen av en syv-en-siders fotballturnering.I tillegg til egg, denne gangen, hadde Moreno et fullt glass vin kastet over ham.

Han valgte å holde seg borte etter det, og gikk gradvis ut av den offentlige bevisstheten. Moreno ville snart slutte å dømme helt, etter å ha returnert fra sin 20-spill-suspensjon for bare å samle inn et annet (kortere) forbud.

Neste gang han la internasjonale overskrifter, ble det under mye mørkere forhold. I 2010 ble Moreno arrestert på John F Kennedy flyplass i New York, etter at han ble funnet forsøk på å komme inn i landet med flere kilo heroin fastgjort til kroppen. Han ble dømt til 30 måneder i fengsel for narkotikasmugling.

Utgitt i desember 2012, fortalte Moreno reportere at han hadde handlet ut av desperasjon etter å ha bygget opp uholdbar gjeld som dekket medisinske regninger for sin sønn. Tilbake i Italia var det lite sympati.Moreno hadde vært en skurk til fotballfans på halvøya i mer enn et tiår. De trengte ingen kriminell overbevisning for å bevise sin skyld i deres tanker. Epilogue Morenos historie var ikke det eneste fargerike innlegget til Sør-Koreas seier over Italia i 2002. Hiddink fortsatte å bli noe av en nasjonal skatt i hans adopterte nasjon, gir æresborgerskap samt en villa og gratis fly til livet på Korean Air. Gwangju VM-stadion, hvor verten nasjonen beseiret Spania i kvartfinalen, ble omdøpt som Guus Hiddink stadion.

En rekke Koreas innenlandske spillere, inkludert Park Ji-sung, brukte turneringen som et springbrett mot vellykket klubb karriere i Europa. Men for målskytten Ahn har ting utviklet seg ganske annerledes.Han hadde allerede spilt for Perugia i Serie A, men ikke veldig vellykket – scoring bare fem mål i løpet av de to foregående sesongene. Plutselig fant han seg som persona non grata. Facebook Twitter Pinterest Ahn feirer sitt mål, men ingenting vil noensinne være så bra igjen for Sørkoreas kampvinner.

“Han vil aldri sette foten i Perugia igjen,” raste klubbens stormfulle eier, Luciano Gaucci. “Han bestemte seg for å spille som en superstjerne når han var opp mot Italia. Jeg anser denne oppførselen for å være ikke bare et sår til min nasjonale stolthet, men også en offensiv handling mot et land som åpnet dørene for ham for to år siden…Jeg har ikke til hensikt å betale en lønn til en som var ødeleggelse av Italiensk fotball. ”

Gaucci ville gå tilbake på disse ordene snart nok.Hans kommentarer hadde utløst en internasjonal reaksjon, med anklager om rasisme og en britisk MEP som går så langt som å kreve en presserende debatt om problemet. Langt fra å kutte spilleren løs, bestemte Perugia seg for å ta imot muligheten til å utvide Ahns lån fra Busan IPark i et år. Italia gråter feil over World Cup-ruin Les mer

I stedet var det Ahn som nektet å returnere, men forsøk på å finne en annen klubb i Europa viste seg å være ubrukelig. Han ville til slutt signere til Shimizu S-Pulse i Japans J-League, derfra med en nomadisk karriere som inkluderte stopp i Frankrike, Tyskland og Kina. Samtidig ble Maldini utkjørt av Ahn for Koreas vinnende mål, rolig pensjonert fra internasjonal fotball.En av de største forsvarerne til enhver tid, hadde han oppnådd utrolige suksess på klubbnivå, men i sin internasjonale karriere kjente han bare hjertesorg. Hver av Maldinis tre tre turer til VM var avsluttet med straffesparkskutt.

For å se ham bøye ut under slike omstendigheter var hjerteskjærende, men etter 126 internasjonale caps og 74 av dem som kaptein, han hadde fortsatt fått retten til å gå bort med hodet holdt høyt. Og uten at rotte tomater er rettet mot den. Hva Guardian sa.

Ved Jon Brodkin på Daejeon Stadium, 19. juni 2002, vil Italia bli i sjokk denne morgenen og Perugia-tilhengerne vil Vær rystet på hodet mer enn de fleste. Ahn Jung-hwan scoret bare et ensomt Serie A-mål for klubben sist sesong.I går, med et blikk av hodet, tok han landet der han fikk lønnene sine på knærne og forårsaket en av de store opprørene i VM.

Synet av Gianluigi Buffon som er ubevisst i nettverket i to minutter etter at Ahns sene gyldne mål innkapslet Italias situasjon. Disbelief og ydmykelse vil bli følt av sine spillere.

Dette var en turnering de kunne ha vunnet. I stedet har de lidd et av de mest pinlige nederlagene i deres historie. Kanskje Nord-Koreas seier over dem i 1966 var den siste av denne størrelsen. World Cup fantastiske øyeblikk: Ronaldo falter som Frankrike vinne | Jacob Steinberg Les mer

Med tre minutter med vanlig gjenværende tid hadde det alle sett så enkelt for Italia.De var ledende 1-0 takket være en tidlig kristen Vieri-header, så vidt som å skape et mål og hadde kvartfinalen med Spania i sine severdigheter. Hvis noen vet hvordan man kan forsvare en slank ledelse, er det italienerne, men denne gangen lykken deres løp ut.

En 88-minutters feil av Christian Panucci tillot Seol Ki-hyeon en utjevning og plutselig var momentumet med Korea . Francesco Tottis ekstraordinære oppsigelse for en ny bestilling – for et påstått dykk – økte den psykologiske fordelen som deres motstandere likte. Den gyldne målregelen betyr en feil eller et øyeblikk av inspirasjon kan bestemme en kamp. Pistolen pekte på Italia. Giovanni Trapattoni forventes å fortsette som trener og følelsen blant mange italienere var at laget ble ranet.De pekte på en offside-beslutning mot Damiano Tommasi før midtbanespilleren satte ballen i nettet i ekstra tid. De tror alle, at Totti ble urettferdig sendt ut, og det så ut til å diskutere for å være forsiktig.

Andre italienere vil føle at skjebnen er mot dem i store konkurranser. De mistet finalen i Euro 2000 til Frankrike på et gyldent mål og led nederlag på straffer i de tre foregående VMene. Sannheten er imidlertid at Trapattoni-laget bare har seg selv å klandre.

En side som stoler så sterkt på å forsvare en smal ledelse, risikerer alltid å bli opphørt av den minste feilen og Panucci klarte ikke å rydde et kryss til gi en utjevning til et sørkoreansk lag som nektet å gi opp. Da ble Paolo Maldini slått i luften av Ahn for det avgjørende målet.På den andre siden tapte Italia sjansen til å ha sikret seier.

Vieri mislikte på en eller annen måte fra seks meter i det 90. minutt, og Gennaro Gattuso så et skudd tippet over i ekstra tid. I alle fall bør Italia ikke se på unnskyldninger for å ikke slå Sør-Korea, men imponerende Guus Hiddinks lag utfører.

Trapattoni-spillerne tippede med døden i gruppespillet og klemte seg gjennom takket være en sen utjevning mot Mexico og Kroatias mangel på å beseire Ecuador. Ikke noe problem, det ble sagt, Italia har en tendens til å starte sakte og bygge. Faktisk forsvarte de bare forlegenhet.

Skammen i Italia vil være spesielt skarp, fordi disse tingene bare ikke skjer med landslaget på verdensmesterskapet.Det var Nordkoreas nederlag og tap for Polen i 1974, men landene som har slått dem i nøkkelspill siden er Holland, Frankrike, Argentina, Brasil og Frankrike igjen. Når det gjelder mindreverdige motstandere, vet Italia uansett hvordan de skal gjøre jobben sin.

En annen suksess basert på profesjonalitet i stedet for noen flott stil virket som sikker her. Etter at Vieri ledet i Totti-hjørnet, var Italia stort sett komfortabelt, Korea virket skremt først og italienernees kjennskap til å få menn bak ballen, lukke forbi vinkler og jage hardt på midtbanen, jobbet.

Italia innrømmet mange av besittelse, men knapt en sjanse til sine motstandere i andre omgang. Totti-momentene bidro til en arbeidsmessig ytelse.Midtbanen er ikke høy på kreativitet, men det vil nesten ikke forsøke, og bak Maldini og Mark Iuliano så solid.

Korea hadde savnet en straff i femte minutt, med Ahn – senere å være helten – da han så sitt spotspark reddet etter at Panucci presset Seol til bakken. Men etter hvert som minuttene ble krysset, nektet Hiddinks spillere å akseptere at den andre runden for første gang hadde vært nok. Facebook Twitter Pinterest Agony for Italia fans etter deres World Cup exit. Foto: Luca Bruno / AP

Hwang Sun-hongs kryss ble savnet av Iuliano, Panucci klarte ikke å rydde og Seol scoret med et første skud. Gjentatt av Vieri, Korea polert Italia av.Totti gikk etter tumbling i området da utfordret av Song Chong-gug, og enten laget kunne ha scoret før Ahn hoppet foran Maldini, spilte sitt siste spill for Italia, å score fra Lee Young-pyos kryss.

Dette er ikke en inspirerende Italia side, men følelsen var at det ville være en effektiv en. Faktisk er det ikke engang det. En annen av favorittene er borte etter at en italiensk legende ble funnet ønsket av en fringe-spiller ved Perugia. Det har vært den slags World Cup.