Først var skottet da litt

Du vet, det er godt å være optimistisk. Dette gjelder spesielt nå for fans av “Manchester United”, som for tredje sesongen ikke stiger over 70-punkts terskelen. Kanskje det ikke er tilfeldighet, og dette kan knyttes til avkjøring av den velkjente treneren til alle og ankomsten av Ed Woodward i stedet for David Gill. Siste gang klubben gikk gjennom en så lang periode med fiasko i perioden 1988 til 1991. Sant de “røde djevlene” fulgte banen for den lengste og mest vellykkede dominansen i engelsk fotballhistorie. Det hele begynte med en seier over Crystal Palace i Cup-finalen i landet …

I prinsippet er det eneste som gjenstår for besøkende til Old Trafford å opprettholde en positiv holdning, da det ikke er noen reelle forutsetninger for et grandiøst gjennombrudd i resultatene. Du trenger ikke å være en kjennere av fotballhistorie for å forstå at situasjonen nesten 30 år siden er langt fra det som skjer nå. Ja, i begynnelsen av Alex Ferguson-epoken, hadde laget store navn, som Mark Hughes eller Brian Robson, og unge talenter som banket på dørene til stor fotball, som Ryan Giggs. Å tegne paralleller hindrer det viktigste – identiteten til treneren.

Først var skottet da litt mindre enn 50 år gammel, og den nåværende rorsmannen, Louis van Gaal, er 64 år gammel. Nederlanderen sa en gang at han ikke hadde planer om å jobbe for United i mer enn tre år, mens Sir Alex var på klubben i mer enn to tiår. Det mest latterlige er at den som ønsker å returnere sin tidligere storhet, leder ledelsen til å gjennomføre en restrukturering som koster hundrevis av millioner, en trener som aldri har bodd hvor som helst lenge og insisterte på en toårig figur når han forhandlet en kontrakt.

Louis har aldri vært en langsiktig løsning, og muligheten for at han legger grunnlaget for en strålende fremtid med Giggs på hodet, er heller ikke levedyktig. Bare se hva han vanligvis etterlot seg: “Ajax” i fire sesonger etter avreisen ble bare mesteren en gang, Barcelona og AZ stod ikke over den fjerde linjen henholdsvis tre og fem år på rad, og det nederlandske laget mislyktes kvalifiseringsrunden til euro.