Louis kan godt forbli neste

Ja, i sistnevnte tilfelle fortsatte oransjen tradisjonen med ond stein for bronsemedalje fra verdensmesterskapet, men faktumet er fortsatt.

Det eneste tilfellet der klubben ikke måtte komme til sansene i flere år, var Bayern, men det var ikke helt jevnt. Først fyrte de ham. For det andre er de etterfølgende suksessene mer sannsynlig fordelene ved Jupp Heynkes og Pep Guardiola, i stedet for van Gals overgivne arv. For det tredje er dette Bayern, kanskje den mest solide og stabile klubben i Europa, som selv i tilfelle problemer ikke faller under et visst nivå.

Louis kan godt forbli neste sesong, men mye vil avhenge av sluttplassen i Premier League, så vel som finalen i FA Cup. Forresten, hvis hans eller hennes spillere klarer å miste i det, vil det bli det tredje året i rad uten trofeer og et sted i topp 3 i mesterskapet. Siste gang dette var mer enn 40 år siden, da klubben fløy ut av eliten. Det ser ut til at ingen sane person vil ta en beslutning om å bytte trener på grunnlag av ett spill, men dette er Woodward og Glaser, som har lært oss å handle ikke alltid logisk.

I teorien skal hovedfaktoren for å bestemme van Gaals fremtid i United være en forståelse for om klubben vil ha fremgang. Resultatene kan til og med være ute av parentesene, de er forferdelige, uansett hvordan du ser ut. Men noen ganger må du ta et skritt tilbake for å gå videre. Vel, i tilfelle av “Manchester” mange skritt tilbake. Og la oss gå ut av spillets kvalitet, siden de i de siste to årene sjelden har vært bra og ofte har vært treg, skremt og uinteressant å se på. Selvfølgelig vil det være resultater, og kvaliteten på handlingen kan avlives, særlig på tidspunktet for å legge grunnlaget for det nye laget, men de er heller ikke der.

Ethvert lag forsøker å finne sin identitet, stil, måte. Hollanderen prøvde mange variasjoner og ordninger, men det er ganske absurd at ved prøving og feil er det nå bare noen få interessante, ferdige alternativer. I løpet av utviklingen kan forventninger og planer justeres, spillerne kan legge til eller regressere, men du må forstå hvor du skal. Nå har klubben ingen slik forståelse.