Tite satte en kraftig knyttneve på midtbanen

Under ledelse av en 55 år gammel spesialist vant brasilianerne de samme 4 seirene i 4 kamper og ledet på egenhånd kvalifiseringsgruppen. Argentinere vant tvert imot, etter Bausus ankomst, bare debutkampen til den nye treneren (mot Uruguay), deretter bundet to ganger (med Venezuela og Peru), og tapte deretter helt for Paraguay på sitt felt. Argentina kom på sjette plass for kampen med Brasil, som ikke en gang ga rett til å delta i rumpekamper med vinneren av Oceania-sonen (mest sannsynlig, New Zealand).

Alisson reddet ut, Romero – nei

“Vi ble dritt.” Hvordan Argentina har problemer med å plukke ut fotografiet til verdensmesterskapet i 2018: Skysports

Tite satte en kraftig knyttneve på midtbanen (Fernandinho, Paulinho, Renato Augusto), som faktisk ikke hadde en skikkelig playmaker. Augusto spilte nærmere angrepslinjen på slutten av 2000-tallet i Leverkusen Bayer, etter at han kom tilbake til Brasil, begynte midtbanespilleren å handle mye nærmere sentralsirkelen. Neymar og Coutinho, som hele tiden falt av flankene sine i midten, hadde fullbacks Marcelo og Dani Alves, samt midtstopper Gabriel Jesus, ansvaret for det kreative.

Brasil ga ballen bort til gjestene fra de første minuttene. Likevel lyktes ikke Argentina å fremme det fremover: her er det verdt å både berømme forsvarsspillerne (ikke bare forsvarere, men også forsvarerne) til vertene for en kompetent ordning, og å bebreide Baus for ordningen med de samme tre forsvarerne (Maskerano, Beaglia, Enzo Perez ) i en av de avgjørende kampene for utvalget. Hvis på høyresiden angrepene støttet Zabaleta, så til venstre for den lite kjente i Europa Emanuel Mas var det ingen nytte. Som et resultat fant Mascherano seg i straffefeltet et par ganger med ballen, noe det selvfølgelig ikke skulle være.

Nesten alle Argentinas angrep kom til en passering på Messi og forventningen om hva Barcelona-spissen ville komme med. Lionel fikk ikke mye, men midt i første omgang kunne han veldig godt bli forfatteren av assistenten. Beaglia traff et halvt fly fra frisparklinjen, skuddet viste seg å være veldig bitende og nøyaktig, og den brasilianske målvakten Alisson satset mye på å avvise ham i et praktfullt hopp.