Vitne linjer med Slovácko? Større trekk i porten og utskifting av benken

“Jeg sa at det var et godt grunnlag. Det trengte bare å være en eller annen måte regulert og litt avslappet i hytta. ”

I løpet av to uker startet imidlertid Svědík Slovácko noen endringer.

Rettferdighet

Slovácko i tiden med trener Michal Kordula satset på å holde ballen, som var blant de beste i ligaen. Som i antall pasninger. “Jeg kan ikke vurdere om det er egnede typer i matrisen til Slovácko som vil kunne oversette en slik spillstil til resultater,” mener den tidligere slovakiske treneren Dušan Radolský, som han var gjest i lørdagens kamp med Sparta. “For fem år siden var det en enorm mote.I Russland på verdensmesterskapet, skjønte jeg imidlertid at det i dag ikke er den som kan holde ballen, men den som vinner i enten 16 eller den andre. I dag spilles det i de fleste profesjonelle pragmatiske fotballkonkurranser som bare er rettet mot resultatet. Det er akkurat det det slovakiske spillet har endret, og det er tydelig for spillerne at det passer dem.Vi spiller ikke keeperen tusen ganger over, vi sparker den rett frem og går opp, sier Tomas Zajíc. “Jeg trenger ikke angripe meg selv heller, vi angriper i to, så jeg har mer makt til å angripe.”

Modig coaching

Når Slovácko taper og Sparta tapte den utviste Kang. Slike manøvrer var ikke vanlig før.

“Vi ønsket å reagere på en ugunstig poengsum ved å øke presset, for å forenkle spillet,” forklarer treneren som lærte av kampen til Slovácko før hans ankomst mot Teplice. ”Det var også et rødt kort for motstanderne, og det var fremdeles veldig vanskelig å spille, for mange pasninger.Vi ønsket å forenkle det, holde sentrering i de 16, der kampene bestemmer, der må vi ha stress, press. ”

Selv om vitne ikke tilsidesatte oppstillingen vesentlig, lyktes han med å bytte rollene som to midtstoppere. Dominik Janosek er nå mye mer utstrakt enn Marek Havlik, som paradoksalt nok regnet med alle de fem Slovacko-målene etter denne endringen. Han scoret to, med en av de viktigste pasningene på de andre. Ikke rart at lagkameratene hilste ham med en ferdiglagd “Slovácko gullkule” etter Sparta på hytta. Havlík.

“Det var ingen som tok ballen og ville skyte.Janošek har det, men samtidig er han ikke så ansvarlig i å forsvare. Samtidig ønsker jeg at Havlík skal bli med oss ​​i den offensive fasen, ”foreslo Svědík.

Endring av benk

Etter fem hjemmeseirer i rekken slovácko utplassert et uvanlig våpen: mot Sparta byttet hjemmelaget med innbytterens gjester. Jeg flyr frem og tilbake uansett, ”smilte Svědik. “Vi ønsket å endre noe. Vi trodde at benken lenge hadde gått tapt. Og nå har vi kommet nærmere hjemmefansen. ”