Når han spiller, scorer han. Kvapil har det moro og fortsetter å strekke en beundringsverdig serie

“Helt beundringsverdig,” bøyer en av de mest produktive hockeyspillerne i ekstralagshistorien, Petr Ton, ham. “Det er vanskelig å sammenligne med fortiden. Era, regler, keepere endrer seg, men ti kamper på rad har alltid vært en stor bragd.Ligaen smelter sammen i ensformig grå. “Det er også færre mål i dag,” sier Ton. “Så mye mer som Marek blir rebound,” legger den spartanske legenden til, hvis Kvapil allerede har overgått i historiske diagrammer. 30 (dueller på rad med poeng), Vladimír Růžička fra sesongen 1995/96 i Slavia.

23, Jaroslav Bednář, 2008/09 også i Slavia.

20, Marek Kvapil og hans nåværende høstpoengsamling.

17, Martin Straka, som strålte i Pilsen (2009/10) etter at han kom tilbake fra NHL.

16, Petr Ton, år 2005/06.

Kvapils avrunding av poenglinjen forble litt i skyggen av Tomáš Plekances tilbake til de tsjekkiske stadionene. “Men vi snakker ikke engang om det i hytta,” sa Kvapils lagkamerat Radan Lenc. “Noen ganger er det en knivstikk, men Marek ønsker absolutt ikke å kommentere det.Det er mange ganger bedre å ikke bry seg. ”

I Liberec fant de en passende måte å jobbe med for det meste stille introvert. “Jeg liker veldig godt spillene her, og det er poenget. Det er annerledes enn å bli irritert og fortsatt høre fra treneren: Gå etter løkkene og kast puckene! ”Sa Kvapil. Forrige gang forbedret han balansen med to assist i søndagens 5: 2-seier over Brno. “Jeg vil ha lagsuksess, og jeg er ikke tjuefem for poeng og en kontrakt,” la blondinen til med to KHL-titler.

Den trettitre år verdensmesteren fra 2010 dominerer produktiviteten – 36 (12 + 24) poeng på 22 kamper, med den lengste ekstra ligaen de siste ti sesongene.Da to dueller med Kvapil ble født, forklarte Liberec-trener Filip Pesan om hans fravær: “Hvor mye savner vi ham? Det er som å spørre om Washington mangler Ovechkin. ”

Kvapil er inspirert av NHL. Mens han bygger, observerer han høyreorienterte på venstre flanke. Når Star Forwards velger sluttpunktene de passerer. “Marek er veldig uforutsigbar,” observerer hockeyekspert Ton. “Det er ingen bedre puck-spiller i ekstralaget. Den har en slik fonet at i maktspill er farlig fra høyre, venstre, bak porten, fra beka-posisjonen.Det skaper muligheter for andre lagkamerater som kan dra nytte av hans geni. ”I tillegg har White Tigers tiltrukket seg Michal Birner og Tomas Fillipi fra utlandet de siste ukene, Liberec er manøvren med den beste off-liga offensiven. “Det er gutta fra hele landet. Motstandere er vanskeligere å forsvare seg når spillet ikke bare er basert på en angriper i form, ”vet Ton. Kanskje det er grunnen til at Kvapil kan fortsette.