Sportingbet ‘ledende lederskap risikerer å kaste bort Belgias gullgenerasjon

Italia, kanskje, var det verste mulige laget for Belgia å starte mot, deres motsatte i mange henseender. Belgia er et lag fylt med stjernenavn, med flere stjernenavn på benken; Det er argumenterbart at ingen italiensk side ved en tidligere turnering har hatt så få husstandsnavn. Italia har i Antonio Conte en ekstremt intelligent, drevet, hardt arbeidende trener som Sportingbet setter sin side gjennom strenge taktiske øvelser. Wilmots ’tilnærming, det er rimelig å si, er ganske annerledes.

I fjor hadde Wilmots sin første XI på de andre gruppemedlemmene, som han arrangert i en 3-5-2 formasjon i grov tilnærming i form Italia tok opp mandag. Hans første lag mistet 4-0.Det er ikke en spesielt uvanlig forekomst i treningskampene – reserveaktører er ofte mer engasjert, selv om det bare er underbevisst – men det tyder på at arbeidet må gjøres. Neste dag var det et annet treningsspill, men denne gangen ble reservene ikke gitt spesifikke taktiske instruksjoner. Det ser nå ut som den groveste uaktsomheten.

Skader, det er sant, har gjort Wilmots jobb vanskeligere, men han har ikke hjulpet seg selv. Da Vincent Kompany og Nicolas Lombaerts ble utelukket gjennom skade, kunngjorde Wilmots at Jason Denayer ville overta som sin førstevalgsback-back. En dårlig kamp mot Norge var imidlertid alt det tok for ham å bli jettisoned. Så nå er Toby Alderweireld blitt flyttet inne fra fullback og Sportingbet beskrevet som forsvarsleder.I seg selv er det ikke en dårlig ide, men det er vanskelig å se hvordan noen virkelig kan lede forsvaret fra midten da de spilte på fullback opp til starten av turneringen. Facebook Twitter Pinterest Wilmots har ikke vært i stand til å snu sin samling av stjernenavn, som Romelu Lukaku, til en sammenhengende enhet. Foto: Claudio Villa / Getty Images

Svært bortsett fra å forråde den forvirrede tankegangen bak troppen, kan slike utsagn også psykologisk forstyrre spillerne, noe HLN-kolonnen og den tidligere belgiske angriperen Marc Degryse, en gang i Sheffield Wednesday, har vært i smerter å påpeke. Wilmots, for sin del, beskylder HLN, et flamsk-språklig papir, om å sette opp en kampanje mot ham fordi han er vallonsk.Gruppen kan splitte seg til de som er for ham og de som er imot. “Belgia Euro 2016 lagguide: taktikk, nøkkelaktører og ekspertspådommer Les mer

Wilmots, hvis side tar på Republikken Irland i Bordeaux på lørdag er kanskje også dårligere av det faktum at så mange av spillerne hans har utviklet seg under Diego Simeone, José Mourinho og Mauricio Pochettino, til og med Jürgen Klopp, trener som gir sine spillere en veldig klar veikart. De som Jan Vertonghen, Alderweireld, Eden Hazard og Yannick Carrasco er alle vant til ledere som tilbyr svært detaljerte instruksjoner. De er ikke vant til å improvisere på et vevt tema.

Det forklarer kanskje hvorfor Kevin De Bruyne så konsekvent har vært Belgias mest effektive spiller siden VM.Selv da er det tvil om han og Hazard kan trives samtidig, et problem som Wilmots ikke engang har kommet nær å løse.

Kanskje med en taktisk smart assistent, kunne Wilmots ha fått borte med det, men hans treningspersonale har et rykte om å være ja-menn. Hans No2, Vital Borkelmans, går bra på spillerne og er populært, men en mesterstrategist han ikke er. Og det er en annen grunn til at fraværet av Kompany er så viktig.

more: Sportingbet bónus de boas-vindas